Yoga = zweverig? Welnee!

Toen ik voor het eerst yoga deed, in Den Haag zo’n 32 jaar geleden wel, vond ik dat super leuk. MAAR.. ik stond wel als 20-jarige tussen voornamelijk de oudere dames met geitenwollen sokken en kekke linnen tasjes. Kon wel zeggen.. sloot niet aan op de doelgroep en ging er dus niet mee door. 

Tegenwoordig is yoga een mainstream bezigheid die ook door steeds meer sporters wordt ontdekt. Het is het echt voor alle leeftijden, geslachten en lichamen. Lenigheid doet er niet eens toe!

Hoe ik yoga nú zie? Eigenlijk is yoga een super tegenhanger voor sporten. Het haalt alle spanning uit je lichaam en helpt om je beter in je vel te voelen. Je ontspant beter & je kunt meer halen uit je workout. En: je wordt je bewuster van je ademhaling, waardoor je je weer beter kunt concentreren.

Door yoga kan ik gewoon weer opstaan van de bank zonder overal pijn te hebben na een avondje intensief sporten. Met yoga zijn mijn geest en lichaam weer in balans. En daar is niets zweverigs aan ;).