Over ons

Onze missie

Create your own sunshine

Wie op reis gaat – dichtbij of ver weg – zal áltijd iets leren. Los van je vertrouwde omgeving ontdek je zoveel nieuws, zoveel moois. Je raakt geïnspireerd en krijgt een meer betekenisvolle indruk van de wereld in jou én de wereld om je heen.

De missie van Bodhi Travel is om jou op zo’n reis mee te nemen. Het is onze missie om iedereen op een luchtige en vrije manier de schoonheid van ontspannen reizen te kunnen laten ervaren. Wij doen dat met een zorgvuldig samengesteld reisprogramma. Maar: jouw eigen wensen blijven de leidraad. You create your own sunshine!

Ons verhaal

Over Manon

Van de drukte van Den Haag, Amsterdam en Haarlem naar de rust van Drenthe. Manon, oprichtster van Bodhi Travel, van nature een go-getter en altijd bezig bijtje heeft ein-de-lijk haar rust en levensdoel gevonden. De crux? Yoga! En één motto: create your own sunshine!

“Als stadse ben ik altijd wel op zoek naar nieuwe uitdagingen en ervaringen: zo werkte ik een seizoen op een zeilboot in Europa en reiste in 1996 samen met mijn (toen) man op huwelijksreis door Sri Lanka op de motor. Geen helm op, zon op je bol en genieten. Ik kan me goed herinneren dat we daar in een Boeddistisch klooster waren en ik zogenaamd ‘yogi’ werd. De kunst van ontspannen intrigeerde me. De interesse en intenties waren er, dus rust alleen nog niet.”

Uitdaging

“Die rust kwam wél toen ik in 1999 naar Drenthe verhuisde. Daar kun je niet weglopen voor jezelf, hoe hard je het ook probeert. In Drenthe pakte ik een oude hobby op: hardlopen in de natuur. Het hielp me mijn gedachten te ordenen en de plotselinge veranderingen een plek te geven.

In de jaren die volgden was ik druk met mijn eigen business als badkledingontwerpster, met het opvoeden van mijn dochters en .. kreeg ik een lieve, nieuwe man in mijn leven. Buiten zijn bleef de rode draad, net als bewegen en gezond leven. Naast hardlopen sport ik al jaren met gelijkgestemden op de survivalbaan. Hoe erg ik er ook van geniet: de survivalsport gaat wél samen met blessures en pijn.”

En toen was daar YOGA

“Jaren later dacht ik terug aan dat klooster in Sri Lanka. Ik kreeg heimwee naar de rust die ik daar gevoeld had. Dat wilde ik weer! Ik herontdekte yoga en was onder indruk van ademen. Wat een kracht zit daarin: ik leerde mijn ademhaling sturen en de spanning in mijn lijf af te bouwen en mezelf verbeteren. Al na een aantal yogaweekenden en -lessen was ik zo verslaafd dat ik elke dag start met een zonnegroet. Dat smaakte naar meer: ik verdiepte me in Hatha Yoga en verbrede mijn kennis tijdens een Asram. Sindsdien is yoga onderdeel van mijn leven.”

2019 - Bodhi Travel

“Toen ik in 2018 tijdens een prachtige, inspirerende tocht door Suriname mijn gebruikelijke zonnegroetjes stond te doen aan de Suriname Rivier, kwam de plaatselijke reisbegeleider vragen of ik een yogalerares was. Een simpele vraag, een compliment en een bijzonder krachtig moment ineen. Plots was ik me bewust van alles: van de kennis die ik wil delen, het plezier van reizen, nieuwe culturen en mensen ontmoeten. Dát wilde ik delen, die mix van geweldige ervaringen.”

En toen was daar Bodhi Travel! Een reisbureau dat precies dat doet: de kracht van yoga delen, terwijl je volop geniet van nieuwe culturen, indrukken en mensen. Manon: “Via Bodhi Travel wil ik zoveel mogelijk mensen met die mix kennis laten maken en hen inspireren om ook hun pad naar rust te vinden.”

Onze naam

BODHI, naam van verlichting

Bodhi Travel is vernoemt naar de jongste dochter van oprichtster Manon:

De naam Bodhi vond ik tijdens mijn zwangerschap in een boek dat ik las: ‘De kunst van het geluk’ van de Dalai Lama. En hoe toepasselijk: terwijl ik las over hoe Boeddha onder de Bodhiboom zijn verlichting vond, was ik zelf op zoek naar verlichting in de omschakeling van het snelle Westen naar de rust van Drenthe.”