Haal meer uit je dag met rituelen! Rituelen.. Wat zijn dat eigenlijk?

Rituelen zijn niets meer en niets minder dan kleine handelingen (of: gewoontes) die je houvast geven tijdens je dag en je helpen in een bepaalde modus te komen.

Ook Manon van Bodhi Travel heeft van die gewoontes, bijvoorbeeld ‘s ochtends:

“Het eerste wat ik doe als ik opsta is douchen en met koud water afspoelen. Dit geeft me zo’n enorme energy boost waar ik me de hele dag fris door voel. Maar, koud douchen heeft nog veel meer voordelen!

1 Je haar gaat veel beter zitten (staat bij mij op nr 1 LOL).

2 Door de kou vernauwen je vaten en als ze hierna weer wijder worden krijgt je lichaam een soort APK.

3 Tijdwinst: je doucht automatisch minder lang.

4 Je gebruikt minder warm water en dat is beter voor het milieu. (En je portemonnee!)

Na mijn douchebeurt ga ik naar buiten de tuin in: tijd voor mijn zonnegroetjes. Iedere kant twee maal, links en rechts. Kost nog geen 5 minuten! Gewoon een hap zuurstof nemen, in dat moment zijn.. en door middel van de Ujjayi breath zo diep mogelijk in de downward dog zakken. Heerlijk.

Time for breakfast. Als ontbijt eet ik twee eieren met gebakken groente. Voedzaam, lekker en het zorgt urenlang voor een comfortabel, vol gevoel. Ik ben klaar voor de dag, ready to go!”

Dus, dat zijn Manons rituelen, zo begint zij haar dag.
En hoe doe jij dat? Wat zijn jouw ochtendrituelen?