De leervakantie van Manon

Even niets van mij gehoord.. Ik was een week naar een Ashram. Nu die week er weer op zit: wat een fantastische ervaring! 

Eén week een prikkelarme omgeving. Een week lang op interne yoga school – niet voor de fun maar alleen om te leren. En: een week zonder, suiker, vlees ,alcohol, internet en koffie. Eerste drie doen me niks.. maar koffie vind ik serieus heeeel erg lekker.

Veel over mezelf geleerd en van geleerd.
Over mezelf. Ik ben dus niet aan koffie verslaafd maar door de lessen yoga filosofie ben ik erachter gekomen dat ik GEHECHT ben aan de gedachte dat ik verslaafd ben aan koffie. Koffie zelf dus helemaal niet gemist, echt een eye opener en een supervrij gevoel om nergens verslaafd aan te zijn :).

Iets anders wat ik fijn vond: het ontbijt en lunch in stilte.. alleen op je eten letten. De smaak structuur en natuurlijk de tijd nemen om te eten.

Alles op z’n tijd
Er was een duidelijke structuur in de dagen. Altijd het ontbijt om 7 uur daarna 3 uur how to teach en ga zo maar door tot ’s avonds 19.30. En met overdag o.a. meer dan 3 uur Vinyassa yoga.. nou dan was het prima dat om 22.00 uur de lichten uit gingen ;). De eerste dagen sliepen we al om 21.30!

Om bij mezelf te blijven stond ik alle dagen om 6 uur op (of eerder), met de gebruikelijke koude douche en heerlijke wandeling over het terrein. Geleerd: mijn rituelen blijven doen geeft mij zekerheid om nieuwe ervaringen op te doen. En je hebt echt fantastisch ochtendgloren vergezichten.

Op schoolreisje
Alle deelnemers bij elkaar was best een grote groep, met mensen uit vele landen maar allemaal hetzelfde doel: Vinyassa leren (poweryoga). Dus onderling was er een supersfeer! We lagen met 6 dames op een kamer, wat wel een beetje een nostalgisch ‘schoolreisgevoel’ gaf. Of kostschool idee.. maar dan met vakken die je wél leuk vindt.

Kan wel zeggen: het was super gezellig en ook heel leerzaam. Veel gehoord, ook over de ashram in India waar ik (als ik dit tof zou vinden) heen wil in januari. Ben echt nog steeds in de wolken: van alle nieuwe mensen die ik ontmoet heb en van alle nieuwe ideeën.

Hoop dat je iets uit mijn ervaring kunt halen. Bijvoorbeeld met de koffie of het vasthouden aan je rituelen om nieuwe dingen te proberen?

XXX Manon